Bafta’s

Musical ‘La La Land’ meeste nominaties

Na de meeste Golden Globes lijkt Hollywoodmusical La La Land ook de meeste Bafta’s in de wacht te zullen slepen. Deze week werden de nominaties voor de belangrijkste Britse filmprijzen bekend, ze worden beschouwd als een indicator voor de Oscars. La La Land is in 11 categorieën genomineerd, gevolgd door scifi-film Arrival en Tom Fords drama Nocturnal Animals met ieder 9 nominaties. De musical moet het in de categorie Beste Film opnemen tegen onder meer Arrival en sociaal drama I, Daniel Blake. La La Land-acteur Ryan Gosling strijdt onder meer tegen Casey Affleck (Manchester by the Sea) voor Beste Acteur, La la land-actrice Emma Stone tegen Meryl Streep (Florence Foster Jenkins) voor Beste Actrice. Verhoevens Elle (twee Golden Globes) is nog niet uit in Groot-Brittannië. (BBC)