Zuid-Korea

Speciale eenheid om zo nodig Noord-Koreaanse leider te doden

Zuid-Korea gaat zich beter wapenen tegen mogelijke Noord-Koreaanse agressie. Dit jaar al wordt een speciale militaire eenheid van zo’n tweehonderd man opgericht om in geval van een openlijk conflict de Noord-Koreaanse leider Kim Jong Un en zijn belangrijkste commandanten te doden. Het ministerie van Defensie heeft dat bevestigd tegenover de Britse Financial Times. In Zuid-Korea groeit de bezorgdheid over de aankondiging van Noord-Korea dat het intercontinentale ballistische raketten zal testen. De verdedigingsstrategie die Zuid-Korea wil versterken, omvat drie pijlers: een preventieve aanval op Noord-Koreaanse nucleaire installaties, het neerhalen van raketten en luchtaanvallen als vergelding. De speciale eenheid om de Noord-Koreaanse leiding te elimineren was eerder voorzien in 2019 (NRC)