Recensie

Recensie

Ruim fietsen, banken, levels en je eigen hoofd op

Moe van constante Facebook-notificaties en de laatste ophef over de tweets van Donald Trump? Als je even aan de wereld wilt ontsnappen, hoef je echt niet je smartphone of tablet weg te leggen. Je downloadt gewoon Empty. Deze game brengt je langzaam in een rustgevende stemming door de leegte te omarmen. Het doel is om kamers leeg te maken door meubels en andere meuk weg te halen. De jarentachtig-graphics, die zo uit een videoclip van Peter Gabriel lijken te komen, zijn eerder verfrissend dan vervelend. Door de ruimtes in een driedimensionaal veld te roteren blaas je met je vingertoppen fietsen en banken naar de vergetelheid. Ze verdwijnen gewoon. Zo ruim je hopelijk de levels en je eigen hoofd op. Empty. is in ieder geval een innovatieve manier om een beetje zen en zingeving te vinden in een drukke wereld. Het spel komt langzaam op gang en daar ligt de kracht. Het is heerlijk om even (bijna) niks te doen. Al kun je misschien beter echte mindfulness uit een meditatie-app halen dan uit Empty.