Recensie

Recensie

Megaman is terug, maar hij is storend traag geworden

Mobiele games De beste ideeën schitteren soms in eenvoud. Bij Empty. moet je je scherm zo leeg mogelijk maken. En dat geeft veel meer voldoening dan een propvol racespel of een Megaman-comeback.

De retrogame-trend is nu pas echt op stoom aan het komen. Natuurlijk worden we al jaren overstelpt met 8-bit-bliepjes en -bloepjes, blokkerige graphics en nostalgie naar de jaren tachtig en negentig. Toch bleven de echte iconen uit die tijd afwezig op onze mobiele apparaten – of althans in retrostijl. Eindelijk hebben de Nintendo’s en Sega’s door dat er grof geld valt te verdienen aan vroeger. Met Mario, Sonic en Pikachu. Of met robotische held Megaman. Android- en iOS-gebruikers telden de dagen af tot de release van de eerste zes Megaman-games: 5 januari. Voor 1,99 euro per stuk zijn het koopjes. Hoewel uitgever Capcom onze behoefte naar nostalgie voedt, valt het resultaat tegen. Het zijn nog steeds diezelfde games die je uren bezighielden in je jeugd, maar de besturing verpest het speelplezier. Die lijkt op de besturing van de 8-bit-Nintendo,maar heeft een storende vertraging. De Megaman-titels verliezen hiermee alle glans.