Cyberpesten 15-jarige jongen pleegt zelfmoord na getreiter op sociale media

Een 15-jarige jongen uit Heerlen heeft zelfmoord gepleegd omdat hij zou zijn gepest. Dat meldt de Limburgse zender L1. De jongen zou zijn getreiterd door medescholieren die onder meer anonieme accounts op sociale media hadden gemaakt waarop foto’s onder zijn naam werden geplaatst. Ook werd de jongen online uitgescholden, zegt de familie, die naar buiten zegt te treden om aandacht te vragen voor de gevolgen van cyberpesten. Volgens een van zijn zussen deed de jongen zeven weken geleden al een zelfmoordpoging. „Hij vertelde dat hij werd gepest en dat hij zich alleen voelde. Hij zei ons dat niemand met hem praat op school”, zegt zij tegen L1. Na deze zelfmoordpoging werden de politie en de school ingeschakeld, maar die lieten hem ‘zomaar gaan’, aldus de familie. (NRC)