CheckPanda-verblijf

Foto Robin van Lonkhuijsen / ANP

Een Chinse delegatie inspecteerde dinsdag het nieuwe pandaverblijf in Ouwehands Dierenpark. Dit voorjaar moeten hier de twee reuzenpanda’s, mannetje Wu Wen (Mooie Krachtige Wolk) en vrouwtje Xing Ya (Elegante Ster) worden ondergebracht. De dieren zijn na jarenlang lobbywerk aan Ouwehands uitgeleend. Hun verblijf, genaamd ‘Pandasia’, is een geheel in traditionele Chinese stijl opgetrokken gebouw naar voorbeeld vaneen Chinese tempel. Daarnaast zijn er een ‘pandashop’ en een restaurant. De Chinese delegatieleider Zhong Yi noemde Pandasia ‘het mooiste pandaverblijf dat hij ooit had gezien’, aldus een persbericht van het dierenpark. Tot grote tevredenheid van de Chinezen is het verblijf voorzien van voldoende bamboe – het favoriet maal van China’s nationale knuffeldier. Wu Wen en Xing Yu, die zijn opgevoed in het dialect van de provincie Sichuan, zullen door de Nederlandse verzorgers in het Engels worden toegesproken.