Zeventien aanhoudingen om miljoenenroof Kardashian

In oktober werd voor negen miljoen euro aan sieraden en edelstenen buitgemaakt in het appartement in Parijs.

Agenten houden de wacht bij het appartement waar Kardashian werd beroofd (archiefbeeld van oktober).
Agenten houden de wacht bij het appartement waar Kardashian werd beroofd (archiefbeeld van oktober). Foto: Ian Langsdon / EPA

De Franse politie heeft maandag zeventien verdachten aangehouden om een omvangrijke beroving van de Amerikaanse tv-ster Kim Kardashian. Dat meldt persbureau AFP. De verdachten, variërend van 23 tot 72 jaar, konden in en rond Parijs worden aangehouden dankzij DNA-sporen die op de plek van de misdaad zijn gevonden.

In de nacht van 2 op 3 oktober drongen overvallers binnen in de luxueuze hotelkamer van de toen 35-jarige beroemdheid. De gemaskerde mannen namen voor negen miljoen euro aan sieraden en edelstenen mee - het was de grootste buit in een roofoverval op een individu in Frankrijk. Tijdens de beroving werd Kardashian onder schot gehouden en vastgebonden in de badkamer.

Vlucht

Na de overval vluchtten de daders, sommigen per fiets. Bij hun vlucht verloren ze een set diamanten ter waarde van 30.000 euro. De sieraden werden door een omstander gevonden en teruggebracht naar de politie.

Bij de arrestaties zijn documenten, meerdere wapens en een som contant geld in beslag genomen. Meerdere verdachten zijn bekenden van de politie. De zeventien personen werden aangehouden in Île-de-France en het zuiden van Frankrijk.

Kim Kardashian werd beroemd dankzij de Amerikaanse reality-serie Keeping up with the Kardashians. Ze is getrouwd met rapper Kanye West, die vlak na de beroving een concert in New York onderbrak. Kardashian was in Parijs vanwege de Paris Fashion Week.