wielrennen

Lieuwe Westra schept verwarring met bericht op Facebook over einde van zijn wielercarrière

Lieuwe Westra stopt met wielrennen. Dat heeft de Friese renner zondag via zijn Facebook-pagina laten weten. Westra won vorig jaar de Driedaagse De Panne-Koksijde. Daarna kon hij zich nauwelijks meer motiveren. De oud-coureur van Astana dacht toen al openlijk aan stoppen, maar tekende twee maanden geleden toch een contract bij de Belgische wielerploeg Wanty-Groupe Gobert. De 34-jarige Westra werd twee keer Nederlands kampioen tijdrijden. Daarnaast won hij etappes in Parijs-Nice en Critérium du Dauphiné. Hij hielp bovendien Vincenzo Nibali in 2014 aan de eindzege van de Ronde van Frankrijk. Reden voor zijn besluit zouden zakelijke conflicten met zijn voormalig zaakwaarnemer André Boskamp en ex-zwager Kevin Snijder zijn. „Vandaag heb ik besloten om te stoppen met koersen”, schreef Westra op zijn Facebook-pagina. „Ik kan het niet meer opbrengen dankzij A. Boskamp en K. Snijder. Door te stoppen heb ik tijd om deze zaken nu op te lossen. Bedankt wielerwereld.” Enige tijd daarna was het bericht weer verwijderd van Facebook. (ANP, NRC)