Recensie

Waarom dan toch vier ballen?

Nu even niet zeuren dat ze ouderwets klinken. De samenzang van The Cactus Blossoms lijkt als twee druppels water op die van The Everly Brothers, met dezelfde slepende uithalen en comfortabel op elkaar leunende toonhoogtes. De Amerikaanse broers Page Burkum en Jack Torrey (de laatste gebruikt een pseudoniem) blijven in hun onderwerpkeuze dicht bij de Everly’s met songs over dromen, kussen en een tekst over een ‘Clown Collector’ die nadrukkelijk knipoogt naar ‘Cathy’s Clown’. Waarom dan toch vier ballen voor een album dat schaamteloos teruggrijpt op muziek uit de jaren vijftig? Omdat The Cactus Blossoms hun muziek zo puur en messcherp brengen dat ze als fenomenaal zangduo hun gelijke niet kennen in de popmuziek van nu. Eind januari komen ze voor zeven optredens naar Nederland, zie: thecactusblossoms.com.

    • Jan Vollaard