Tot drie maanden celstraf na rellen Willem II - Feyenoord

De veroordeelden waren betrokken bij de mishandeling van Feyenoordsupporters en het over de reling gooien van één van hen.

Het moment waarop een Feyenoord-fan door supporters van Willem II over de reling de beveiligingsgracht in wordt gegooid.
Het moment waarop een Feyenoord-fan door supporters van Willem II over de reling de beveiligingsgracht in wordt gegooid. Foto ANP / Nico Brekelmans

Een supporter van de Tilburgse eredivisieclub Willem II is maandag veroordeeld tot drie maanden cel voor het mishandelen van een Feyenoordsupporter tijdens een wedstrijd in oktober vorig jaar. De rechtbank in Breda legde een andere supporter twee weken cel op. Een derde en vierde verdachte kregen taakstraffen van respectievelijk veertig en zestig uur opgelegd.

De vier mannen waren betrokken bij de mishandeling van twee supporters van Feyenoord en het over de reling gooien van één van hen tijdens de wedstrijd Willem II - Feyenoord, op 2 oktober vorig jaar. De ongeregeldheden braken uit nadat Feyenoord een doelpunt scoorde en op de tribunes van de thuissupporters Feyenoord-fans bleken te zitten die begonnen te juichen. Volgens advocaten van de supporters was sprake van provocaties. Na de wedstrijd werden door de politie in totaal zeven mensen aangehouden, onder wie ook Feyenoord-supporters en de man die eerder over de reling was gegooid.

Het Openbaar Ministerie eiste maandagochtend hogere straffen, tot acht maanden cel voor de hoofdverdachte. Alle veroordeelde supporters kregen van de voetbalbond eerder ook al een stadionverbod opgelegd.