Frankrijk

Zestien arrestaties in zaak miljoenenroof tv-ster Kardashan

De Franse politie heeft maandag zestien verdachten aangehouden in verband met de beroving van de kapitaalkrachtige Amerikaanse tv-ster Kim Kardashian. Dat meldt persbureau AFP. In de nacht van 2 op 3 oktober drongen overvallers binnen in de luxueuze hotelkamer van de toen 36-jarige beroemdheid. De gemaskerde mannen namen voor negen miljoen euro aan sieraden en edelstenen mee – het was de grootste buit in een roofoverval op een individu in Frankrijk. Tijdens de beroving werd Kardashian onder schot gehouden en vastgebonden in de badkamer. Na de overval vluchtten de daders, sommigen per fiets. Bij hun vlucht verloren ze een set diamanten ter waarde van 30.000 euro. De verdachten konden in en rond Parijs worden aangehouden dankzij DNA-sporen die op de plek van de misdaad zijn gevonden.