Engels voetbal

Nederlandse verdediger Aké keert vervroegd terug bij Chelsea

Chelsea haalt Nathan Aké terug naar Londen. Dat meldde de koploper uit de Premier League zondag via de eigen kanalen. De Nederlandse verdediger was verhuurd aan Bournemouth waar hij in twaalf optredens tot drie doelpunten kwam. Aké (21) besliste onder meer in december met een laat doelpunt het duel met Liverpool (4-3). Chelsea-trainer Antonio Conte had afgelopen week al aangegeven de ontwikkeling van Aké met interesse te volgen. De Hagenaar speelde in de jeugd bij ADO en Feyenoord om in 2011 over te stappen naar de opleiding van Chelsea. Die club verhuurde hem eerder aan Reading en Watford. „Hij kan in de verdediging spelen en centraal op het middenveld”, zei de Italiaanse trainer Conte. „Op de training wil ik bekijken of ik hem ook op de flanken kan laten spelen.” (ANP)