Deal

Mars neemt dierenklinieken in VS en Canada over voor 9 mrd dollar

Voedingsconcern Mars neemt voor ruim 9 miljard dollar – zo’n 8,5 miljard euro – de Amerikaanse exploitant van dierenklinieken VCA over. Mars is al de grootste producent van dierenvoedsel ter wereld. Met merken als Whiskas, Pedigree en Royal Canin heeft het een aandeel van 25 procent in een wereldmarkt met een omvang van ruim 70 miljard dollar. Het in 1986 opgerichte VCA heeft zo’n achthonderd dierenziekenhuizen en zestig diagnostische laboratoria in de Verenigde Staten en Canada. Daarmee is het een van de grootste bedrijven op het gebied van dierengezondheidszorg ter wereld. Mars is al eigenaar van Banfield Pet Hospitals. Het concern heeft een totale jaaromzet van ongeveer 35 miljard dollar, ook dankzij bekende snoepmerken als Mars, Twix, M&M’s en Doublemint. (NRC)