Tennis

Djokovic maakt einde aan imposante reeks Murray

Novak Djokovic versloeg Andy Murray in een kleine drie uur.
Novak Djokovic versloeg Andy Murray in een kleine drie uur. Foto KARIM JAAFAR/AFP

Novak Djokovic heeft de eerste grote confrontatie met Andy Murray in het tennisjaar 2017 gewonnen. De Serviër, die afgelopen najaar zijn leidende positie op de wereldranglijst moest afstaan aan de Schot, was zaterdag in een zinderende finale van het ATP-toernooi van Doha na een kleine drie uur te sterk: 6-3, 5-7 en 6-4. „Dit is absoluut een van de beste manieren om het jaar te beginnen”, zei Djokovic bij Eurosport, nadat hij Murray diens eerste nederlaag na 28 overwinningen had bezorgd. De Serviër had even schrik nadat hij in de tweede set een veilige voorsprong had verspeeld. „Ik dacht even dat het ‘payback time’ was na vrijdag.” Toen was Djokovic tegen de Spanjaard Fernando Verdasco dicht bij uitschakeling, maar ontsnapte hij. „Het bleef oppassen tot de laatste bal, je weet het nooit bij Andy. Om hier van mijn grote rivaal te winnen, dat is een droomstart.” (ANP)