schietpartij

Schutter Florida kreeg vorige maand wapen terug van politie

Esteban Santiago, de 26-jarige ex-militair die vrijdag vijf mensen doodschoot op een luchthaven in Florida, kreeg vorige maand zijn vuurwapen terug van de politie, nadat hij bij psychisch onderzoek niet geestesziek was verklaard. Dat zeggen Amerikaanse autoriteiten. Santiago werd in november door de politie in Alaska ondervraagd, toen hij een FBI-kantoor was binnengestormd en vertelde stemmen te horen en te worden beïnvloed door terreurgroep Islamitische Staat. Zijn vuurwapen werd ingenomen, maar na een aantal weken weer teruggegeven. Het is nog niet bekend of dit ook het wapen is waarmee vrijdag werd geschoten. Santiago nam het vuurwapen mee in zijn bagage. Hij is inmiddels verhoord. Over een motief is nog niets bekend. (NRC)