Profiel

‘Zonder mijn iPhone ga ik nog net niet trillen’

Rieke Vlek-Zantinge (36) is oprichter van Inspirators Factory en heeft een IPhone 6.

‘Zonder iPhone voel ik me geamputeerd. Mijn bedrijf, de gezamenlijke agenda van het gezin, bankzaken, alles gaat door dat apparaatje. Mijn kinderen hou ik in een restaurant ook zoet op mijn iPhone. Soms, als ik het ding vergeten ben, besef ik dat ik niet zonder kan. Ik ga nog net niet trillen.

„Ondanks deze liefde voor mijn smartphone zou ik er beter voor moeten zorgen. Het toestel ziet er niet heel mooi meer uit en heeft verschillende ongevallen overleefd.

„Ik beschouw mijn smartphone als cruciaal voor mijn startup Inspirator Factory, waar ik inspiratiesessies en andere evenementen voor bedrijven ontwikkel. Creatieve concepten zoals praatjes van neuroloog Erik Scherder en pianist Jan Vayne bedenk ik dan. Veel inspiratie voor mijn bedrijf zoek ik online: ik google ongeveer alles wat ik tegenkom.

„Soms word ik ‘s nachts met een idee wakker, dan wil ik het meteen kunnen opzoeken op internet. Heel slecht eigenlijk, ha ha. Maar dan komen vaak wel de beste ideeën naar boven. Tegenwoordig als ik de hond wat langer uitlaat, laat ik mijn iPhone expres in de keukenla. Je moet ook een beetje afstand nemen soms. Een goed voornemen voor dit jaar is dat vaker te doen. Een heel leven zonder iPhone kan ik mij niet voorstellen.

„Dat alles synchroniseert met mijn iMac en de iCloud vind ik heel prettig. Ik ben een creatief iemand, dan moeten dingen geregeld zijn.

„Het toestel is niet vervangbaar voor een Samsung of HTC, al kan ik het ook moeilijk vergelijken omdat ik nooit andere telefoons heb gehad. Eenmaal Apple, altijd Apple.”