Partij voor de Vrijheid

Agema en Maeijer op 2 en 3 van de PVV-lijst, Klever keert niet terug

Reinette Klever keert na verkiezingen van maart niet terug voor de PVV in de Tweede Kamer. Ze heeft zich niet gekandideerd voor de kandidatenlijst, laat ze weten aan NRC. Klever (1967) is de eerste PVV’er van wie duidelijk is dat ze de fractie verlaat. Ze is sinds september 2012 Tweede Kamerlid. Daarvoor zat ze anderhalf jaar voor de partij in de Eerste Kamer. Volgens Klever is het na zes jaar in de landelijke politiek „mooi geweest”. Ze stelt dat de „combinatie werk-privé” moeilijk vol te houden is. Deze vrijdag maakte partijleider Geert Wilders bekend dat de nummers twee en drie op PVV-lijst beiden vrouwen zijn. Op twee staat, evenals in 2006, 2010 en 2012, Fleur Agema. Vicky Maeijer, nu nog Europarlementariër, komt op drie. Na het weekeinde maakt Wilders de rest van de lijst bekend. (NRC)