Profiel

‘Ik zwicht steeds weer voor een nieuw model iPhone’

Martijn van der Pluijm (32) is planner/analist bij een verzekeraar. Hij heeft een iPhone 7.

‘Mijn eerste iPhone was een 4. Omdat ik niet zo goed wist wat ik ermee kon, sloot ik me aan bij de iPhone community-club. Nu heet dat iCulture en bijna dagelijks zoek ik onder andere op die site naar informatie over nieuwe apps, toepassingen of accessoires. Zo is een apparaat in mijn zak uitgegroeid tot een hobby.

„Ik neem me steeds voor om niet de nieuwste iPhone te nemen, maar dan lees ik erover en zwicht ik toch weer. Mijn ‘oude’ iPhone verkoop ik dan.

„De voordelen van de iPhone vind ik bijvoorbeeld de snelheid, het ontwerp en dat het weinig beveiligingslekken heeft vergeleken met Android. Het is ook handig dat je meerdere Apple-producten goed aan elkaar kunt koppelen.

„Soms kan ik bijvoorbeeld uren naar hoesjes of de beste specificaties zoeken om het optimale uit het toestel te halen – daar is mijn vrouw iets minder blij mee. Er zijn vergelijkingssites waar ze hoesjes testen met bijvoorbeeld droptests. Een hoesje moet ook niet te zwaar of te licht zijn.

„Voor mijn werk is de iPhone erg handig. We doen de interne communicatie via Skype, dat staat ook op mijn telefoon en zo ben ik altijd bereikbaar. Ook mijn e-mail en agenda lopen via mijn iPhone.

„Ik heb zelf klassiek autisme en hierdoor is structuur erg belangrijk voor mij. Sommige apps zijn erg handig daarvoor, zoals Assist Helpt. Dat helpt met dagstructuur en stuurt me een herinnering me wanneer ik mijn medicatie moet nemen.

„Of ik mijn leven zonder iPhone nog kan voorstellen? Totaal niet meer.”

Portretten