Florida

Vijf doden bij schietpartij vliegveld Fort Lauderdale

Mensen bij de luchthaven van Fort Lauderdale, na de schietpartij.
Mensen bij de luchthaven van Fort Lauderdale, na de schietpartij. Foto Joe Raedle/AFP

Bij een schietpartij op de luchthaven van Fort Lauderdale, in de Amerikaanse staat Florida, zijn vrijdagavond vijf mensen om het leven gekomen. Acht mensen raakten gewond, bevestigen de autoriteiten. De luchthaven is voor onbepaalde tijd gesloten. De schutter, die is opgepakt, handelde waarschijnlijk alleen. Hij zou zijn gearriveerd met een vlucht uit Canada en zijn geweer in een tas bij zich hebben gehad. Op de luchthaven zou de man – volgens tv-zender NBC gaat het om een twintiger – in een wc het geweer hebben geladen en zijn begonnen met schieten. Over het motief van de dader is nog niets bekend, zeiden de autoriteiten op een persconferentie. Bill Nelson, een senator in de staat Forida, zei op een persconferentie dat de schutter een militair identiteitsbewijs bij zich had. Volgens persbureau AP is niet duidelijk of het identiteitsbewijs van hem was. (NRC)