Eredivisie

Go Ahead Eagles mijdt Turkije na terreurdaden

De eerste selectie van eredivisieclub Go Ahead Eagles reist komend weekeinde niet naar Turkije. De voetbalclub uit Deventer heeft het trainingskamp afgezegd uit angst voor terreur. De ploeg zou zaterdag afreizen naar Turkije, maar het bestuur van Go Ahead meldt op de website het op dit moment onverantwoord te vinden spelers en begeleiding naar het land te laten gaan. Go Ahead, dat op dit moment op de laatste plaats staat in de eredivisie, zou voor vier dagen naar Belek gaan. Na de aanslag rond de jaarwisseling in Istanbul ging donderdag een autobom af in de kustplaats Izmir. Daarbij kwamen twee mensen om het leven. „De frequentie van de aanslagen en de vanmiddag verminderde gevoelsmatige en geografische afstand tot Belek, liggen ten grondslag aan dit besluit”, aldus het bestuur van Go Ahead Eagles over de reden om in Nederland te blijven. (ANP)