In beeld

De wacht houden is een zware verantwoordelijkheid

Deze week verloor een lid van de militaire erewacht tijdens de afscheidsplechtigheid van Obama het bewustzijn. Het gebeurt wel vaker dat er in een militaire erehaag iemand tussen uitvalt, letterlijk.
Een militair valt flauw tijdens de afscheidsplechtigheid ter ere van Obama.
AFP / Jim Watson
Obama lijkt wel onverstoord zijn toespraak voort te zetten op de militaire basis Myer-Henderson in Arlington, Virginia, tijdens de ceremonie te zijner ere.
AFP / Jim Watson
AFP / Saul Loub
Ook in ons land valt er wel eens iemand flauw tijdens het schouwen van de troepen of andere militaire plechtigheden. Een militair zakt in elkaar tijdens de uitreiking van de Dapperheidsonderscheidingen op het Plein in Den Haag, april 2010
ANP Valerie Kuypers
De Britse Prins Charles en zijn vrouw Camilla bezoeken in Madrid het Paleis van El Pardo, in maart 2011. Een militair wordt het wachten te veel.
AFP / Pierre-Philippe Marcou
Een soldaat van de koninklijke Deense wacht valt flauw bij aankomst van de koninklijke familie in Paleis Christiansborg in Kopenhagen, januari 2010.
EPA / Keld Navntoft
Soms worden slachtoffers de hele plechtigheid aan hun lot overgelaten, maar ze worden ook wel eens weggedragen naar wat rustigere, koelere plaatsen.
EPA / Keld Navntoft
Twee Russische militairen dragen hun kameraad weg, die flauw gevallen was tijdens de oefeningen voor de parade van de “Dag van de overwinning” in Moskou, april 2000.
EPA / Anatoly Kaizer
Een lid van de erewacht van de Canadese gouverneur-generaal wordt weggebracht naar een schaduwrijke plek nadat hij is flauwgevallen bij het wisselen van de wacht aan de Rideau Hall in Ottawa, juni 2008.
AP / The Canadian Press / Tom Hanson
Het gebeurt wel vaker dat er bij het wisselen van de wacht in Ottawa iemand het bewustzijn verliest, juli 2013.
Reuters / Chris Wattie
En een enkele keer zakken er twee militairen tegelijk in elkaar. Zoals tijdens de feestelijkheden van de 209e Politiedag in Kuala Lumpur, Maleisië.
EPA / Fazry Ismail
Dit jaar stond de Dag van de Politie in het teken van het verkleinen van de kloof tussen de burger en politie.
EPA / Fazry Ismail
25 maart 2016 was een bijzonder warme dag in Maleisië.
EPA / Fazry Ismail