Cybersecurity

KPN neemt bedrijf voor digitale beveiliging DearBytes over

KPN neemt het Nederlandse cybersecuritybedrijf DearBytes volledig over. Dat maakte het telecombedrijf donderdag bekend, zonder te vermelden hoeveel daarvoor wordt betaald. Dankzij de overname kan KPN zijn klanten naar eigen zeggen nog beter beschermen tegen malware, ransomware en virussen. Net als KPN richt DearBytes zich op de Nederlandse zakelijke markt. Het telecombedrijf ziet in dat segment de omzet teruglopen. Om mee te kunnen blijven doen, is KPN bezig zijn productaanbod uit te breiden zodat het bedrijven een totaalpakket aan ICT-diensten kan bieden, in plaats van alleen traditionele telecomdiensten. DearBytes bestaat sinds 2001. Er werken 85 mensen. Na de overname blijft DearBytes onder de eigen naam actief vanuit de huidige vestigingen Beverwijk en Den Haag. (ANP)