Arabieren zijn zwaarder dan Amerikanen

Niet de Amerikanen, schoolvoorbeeld van zwaarlijvigheid, zijn samen het dikste volk. Ze halen niet eens de top-20 van naties met overgewicht. Bovenbazen zijn inwoners van ministaatjes in de Grote Oceaan als de Cook Eilanden, Palau, Nauru en Tonga, afgewisseld met bewoners van Arabische landen. 67 tot 81 procent van hen heeft overgewicht. De Amerikanen houden het bij 67,3 procent.

Afgezien van de Andorrezen (66,9 procent dik) zijn de Tsjechen en Britten de dikste Europeanen. 63,4 procent van hen hebben hun BMI tot boven de 25 gegeten.

Tussen 2010 en 2014, toen deze kaart werd gemaakt, overschreden Frankrijk, Spanje, Polen, Litouwen, Slowakije, Slovenië en Ierland de grens van 60 procent, waardoor de EU nu een tint donkerder oogt. Nederland (55,9 procent) doet het niet gek, maar de verrassing is dat de Duitsers (54,8 procent) bij de slanksten in de EU horen.