ADO Den Haag

euro moet Wang Hui, de Chinese eigenaar van ADO Den Haag, overmaken naar de club uit de hofstad – een bedrag dat de club eerder was beloofd. Dat heeft de rechtbank in Den Haag donderdag bepaald in een kort geding. Het is de tweede overwinning voor ADO in drie weken tijd, nadat de ondernemingskamer vorige maand Wang de macht over de club voorlopig afnam. Toch is er geen sprake van een jubelstemming bij het in financiële problemen verkerende ADO. Dat moet voor 1 februari een sluitende begroting indienen bij de KNVB, anders wachten mogelijk sancties. De verwachting is dat Wangs bedrijf United Vansen niet zal betalen en er een lange, slepende procedure volgt. „Dit is een eerste stap, er staat nog geen geld op onze rekening”, zegt Paul Olden, advocaat van ADO. Als Wang niet betaalt, is het mogelijk dat ADO executoriaal beslag laat leggen op de aandelen en die verkoopt of veilt. (NRC)