Vertrek coach

Ron Jans is bezig aan zijn laatste maanden bij Zwolle

Ron Jans stopt na dit seizoen als trainer bij PEC Zwolle. De 58-jarige coach stelde dinsdagavond de clubleiding ervan op de hoogte dat hij zijn aflopende contract niet wil verlengen. Jans, in een persbericht van de club: „Ik heb besloten om deze zomer te vertrekken bij de club. Simpelweg omdat ik benieuwd ben naar datgene dat er tegen die tijd op mijn pad komt.”

Na drie goede jaren gaat het dit seizoen minder met PEC. De club staat halverwege de competitie zestiende. Toch is Adriaan Visser, voorzitter van PEC Zwolle, zijn coach dankbaar voor de ontwikkeling die de club met hem aan het roer heeft doorgemaakt.

In zijn eerste seizoen bij PEC won Jans de KNVB-beker door in de finale Ajax te verslaan met 5-1. Het hoogtepunt uit zijn PEC-periode. Daardoor verzekerde de club zich voor het eerst van Europees voetbal. Een aantal maanden later won de club uit Zwolle de Johan Cruijff Schaal, eveneens door een zege op Ajax. Het daaropvolgende seizoen werd PEC zesde, de beste eindklassering in de clubgeschiedenis.

„Gezien de optelsom van sportieve prestaties kan gerust gesteld worden dat Ron de meest succesvolle trainer is uit de historie van de club”, zegt Visser in het persbericht. „Ook hebben we de afgelopen 3,5 jaar een fijne werkrelatie met elkaar opgebouwd.”

De komende periode wil Jans zijn periode bij de club „waardig” afsluiten door PEC te handhaven voor de eredivisie. De geboren Zwollenaar is bezig aan zijn vierde seizoen als coach bij de Overijsselse club.

„We hebben met elkaar historie geschreven en ik vind het prachtig daar deel van uit te hebben gemaakt”, zegt Jans. Eerder werkte hij als trainer bij FC Groningen, sc Heerenveen en het Belgische Standard Luik. (NRC)