Spurs blazen titelstrijd nieuw leven in door zege op Chelsea

Premier League Chelsea weet weer wat verliezen is. De reeks van dertien overwinningen werd woensdag gestopt door Tottenham Hotspur: 2-0.

De imponerende zegereeks van Chelsea strandde woensdagavond op White Hart Lane. De club uit West-Londen bleef door een 2-0 nederlaag tegen Tottenham Hotspur steken op een bijzondere dertien overwinningen op rij. Het blijft daarmee bij een evenaring van het record dat Arsenal vestigde in het seizoen 2001-2002 door dertien opeenvolgende zeges.

Deze keer stuitte de ploeg van Antonio Conte op een ijzersterk Tottenham dat dankzij de zege dit seizoen thuis ongeslagen blijft. De Spurs werden gedreven door de sterke Christian Eriksen. De oud-Ajacied was beslissend door twee assists op Dele Alli: de zoon van een Nigeriaanse vader en een Engelse moeder kopte twee keer raak. Eén goal viel vlak voor en één vlak na de rust.

De jeugdige Engelse international ontpopte zich zo tot matchwinner en bevestigde de uitstekende vorm waarin hij momenteel verkeert. In de voorbije vier speelrondes trof Alli zeven keer doel, waarvan driemaal twee goals in één duel. Met zijn twintig jaar is het talent de Engelse hoop in bange voetbaldagen.

De nederlaag voor Chelsea, dat dit seizoen als een sneltrein door de competitie raast, is de eerste in een lange tijd. De laatste nederlaag dateert van 24 september vorig jaar, toen Arsenal met 3-0 te sterk was. Toch baart het verlies coach Conte niet al te veel zorgen. „We moeten vooral blij zijn dat we een serie van dertien overwinningen hebben neergezet in deze zware competitie”, zei de Italiaan na afloop. „De nederlaag was verrassend, maar dit kan gebeuren. Het is even slikken, maar we moeten ons snel herpakken en vol voor de titel gaan.”

De overwinning van de Spurs blaast de Engelse titelstrijd nieuw leven in. Concurrent Liverpool, dat maandag gelijkspeelde bij Sunderland (2-2), is een punt ingelopen op de koploper en verkleint daardoor de kloof tot vijf punten. Tottenham bezet nu de derde plaats en heeft zeven punten achterstand op de leider in de competitie. Het verschil met nummer zes Manchester United bedraagt nu tien punten. De kloof met koploper Chelsea is te overzien en daardoor is in de top van de Premier League nog alles mogelijk.

Bij Tottenham Hotspur behoorde de Nederlander Vincent Janssen (ex-AZ) niet tot de selectie. Doelman Michel Vorm zat op de bank.