Oplichting

OM: geen vervolging van jurist Robert Moszkowicz

Het OM in Amsterdam gaat voormalig advocaat Robert Moszkowicz niet vervolgen voor oplichting. Acht personen deden, onafhankelijk van elkaar, aangifte tegen hem omdat hij zich ten onrechte zou hebben voorgedaan als advocaat. Het OM stelt dat er te weinig bewijs is om tot vervolging over te gaan.

Moszkowicz is sinds 2006 geschrapt van het tableau wegens onbehoorlijke praktijkvoering. Dat betekent dat hij zich niet meer mag uitgeven als advocaat. Tegenwoordig heeft hij daarom een juristenkantoor in Amstelveen. De acht aangevers beklaagden zich erover dat Moszkowicz met de inrichting van zijn kantoor – een advocatendiploma aan de muur en een toga aan de kapstok – de indruk had gewekt nog steeds advocaat te zijn. Tegenover een van hen zou hij bovendien hebben gezegd dat hij dat ambt nog steeds uitoefent.

Moskowicz verklaarde tijdens een verhoor tegenover de politie dat hij zich altijd als jurist heeft voorgesteld.

Robert Moskowicz is niet de enige uit de beroemde advocatenfamilie die van het tableau is geschrapt. Ook zijn broers Bram (56) en David (66) werden de afgelopen jaren uit hun ambt gezet. Max (61) is de enige van de broers die nog als advocaat mag werken.