Na geweld tijdens jaarwisseling

Politie gaat weer testen met stroomstootwapens

De politie gaat op korte termijn weer experimenteren met stroomstootwapens. Dat bevestigt een woordvoerder van de nationale politie naar aanleiding van een interview van korpschef van de Nationale Politie, Erik Akerboom, met NU.nl. Niet alleen speciale eenheden worden daarbij van tasers voorzien, maar ook sommige basisteams kunnen straks het middel gebruiken.

Directe aanleiding voor de maatregel is volgens Akerboom het geweld dat rondom de jaarwisseling is gebruikt tegen hulpverleners. Politiemensen kregen 79 keer met agressie te maken, tegenover 59 keer vorig jaar. In onder meer Amsterdam, Amersfoort en Elim (Drenthe) werden agenten bestookt met vuurwerk. Ook andere hulpverleners en medewerkers met een publieke taak werden vaker bestookt. (NRC)