Luchtvaart

Lufthansa wil 3.000 werknemers aannemen, vooral voor cabine

De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa wil dit jaar ruim 3.000 nieuwe werknemers aannemen, vooral cabinepersoneel. Lufthansa had recent met veel stakingen te maken, onder andere tegen de bezuinigingsplannen van het bedrijf en voor betere salarissen en pensioenregelingen voor het personeel. Met name een reeks van pilotenstakingen kostte de maatschappij vorig jaar tientallen miljoenen euro’s. Naast banen voor cabinepersoneel op de luchthavens van Frankfurt en München zal ook de technische divisie weer mensen aannemen. Op het moment staan er 450 vacatures uit, aldus Lufthansa. Vorig jaar was er nog sprake van het schrappen van duizenden banen bij Lufthansa Technik. Austrian Airlines, dat bij Lufthansa hoort, wil 300 mensen aannemen. (NRC)