Groots onthaal ‘Mighty Mike’

Foto John van Hammond / HH

Darter Michael van Gerwen (27) houdt donderdagavond, tijdens zijn huldiging in zijn woonplaats Vlijmen, de trofee omhoog die hij maandag won in het Londense Alexandra Palace. Daar werd hij voor de tweede keer in zijn carrière wereldkampioen bij de belangrijkste dartbond, PDC, door in de finale de Schot Gary Anderson te verslaan die de titel de laatste twee jaar had gewonnen. De titel kon ‘Mighty Mike’, zoals zijn bijnaam luidt, eigenlijk niet meer ontgaan: het afgelopen jaar won hij 25 darttoernooien, meer dan ooit iemand deed. Toch liet hij de finale lijken op een spannende wedstrijd, om Anderson uiteindelijk in snel tempo in te maken. Enkele duizenden fans kwamen de Brabander daarmee van harte feliciteren, temidden van veel rook en harde muziek.