7. Toerisme

Wéér meer toeristen in aantocht, ruim de helft uit het buitenland

Rotterdam zal dit jaar weer meer toeristen trekken dan in voorgaande jaren, verwacht directeur Ron Voskuilen van Rotterdam Partners, de marketingorganisatie van de stad. De Markthal, het Centraal Station en de Rotterdam zijn de populairste trekpleisters. Afgelopen vijf jaar steeg het aantal toeristen gemiddeld met 6 procent. In 2016 overnachtten er naar schatting 1,6 miljoen toeristen in Rotterdam, meer dan de helft uit het buitenland. Het aantal buitenlandse toeristen groeit met 10 procent. Dé trekker van 2017 wordt volgens Voskuilen de bouw van het Collectiegebouw voor de kunstcollectie van Museum Boijmans. „Het ontwerp trekt veel aandacht van de internationale media en de kunstwereld.” Andere trekkers zijn het dobberend bos in de Rijnhaven en de ‘floating farm’ in de Merwehaven.