Winkelketen Macy’s schrapt meer dan zesduizend banen

De eindejaarsverkopen zijn voor het bedrijf lager uitgevallen dan verwacht.

De flagshipstore in New York.
De flagshipstore in New York. Foto Reuters

De Amerikaanse warenhuisketen Macy’s gaat 6.200 banen schrappen nadat de eindejaarsverkopen lager zijn uitgevallen dan verwacht. Dat heeft het woensdag bekendgemaakt in een persbericht. Ook verlaagt het bedrijf de winstverwachting voor 2016. De cijfers over dat jaar moeten nog gepubliceerd worden.

Het aantal ontslagen bedraagt 4 procent van het totale personeelsbestand. Macy’s kondigde in augustus al aan circa honderd winkels te zullen sluiten. De woensdag aangekondigde banenreductie is volgens het bedrijf onderdeel van die reorganisatie. Hiermee wil het bedrijf zo’n 550 miljoen dollar besparen.

Meer online

Met de sluitingen wil de grootste warenhuisketen van de Verenigde Staten zich concentreren op de beter presterende filialen en exclusievere producten. Ook wil het meer investeren in zijn webshop en activiteiten in China ontplooien.

Macy’s heeft - net als veel warenhuizen en modeketens - last van de stijgende online verkoop. In januari 2016 ontsloeg Macy’s nog 4.800 mensen, vlak nadat het aankondigde veertig winkels te sluiten.