Haagse rappers langer vast in Suriname

Tijdens een eerder bezoek in Suriname zouden ze gefilmd hebben hoe ze seks hadden met een minderjarig meisje en de video via Facebook hebben verspreid.

Foto iStock

Leden van de populaire Haagse rapgroep SFB blijven voorlopig vastzitten in Suriname. Een Surinaamse rechter-commissaris bepaalde gisteren dat het voorarrest met dertig dagen wordt verlengd. Dat meldt het Surinaamse dagblad De Ware Tijd.

Rappers Keane ‘KM’ Marica, Francis ‘Frenna’ Edusei en Jackie ‘Priceless’ Osei werden vlak voor de jaarwisseling opgepakt in hun hotel in Paramaribo - ze waren in het land voor optredens. Tijdens een eerder bezoek in Suriname, in april 2015, zouden ze gefilmd hebben hoe ze seks hadden met een minderjarig meisje – de leeftijd van het meisje is niet bekendgemaakt. De video werd op Facebook verspreid. Twee van hen waren zeker meerderjarig toen het filmpje werd gemaakt.

De Surinaamse minister van Justitie Jennifer van Dijk-Silos, sprak zich eerder publiekelijk over de zaak uit. Tegen De Ware Tijd zei ze „trots” te zijn op de wijze waarop de politie de zaak heeft aangepakt.

Lees hier meer over SFB en de video: Op blogs was het SFB-filmpje al twee jaar bekend