Verenigde Staten

Fox News-presentratrice en Trump-aanvalster Megyn Kelly maakt overstap naar NBC News

De Amerikaanse tv-journaliste Megyn Kelly vertrekt bij Fox News. Ze stapt over naar concurrenten NBC, meldde die laatste zender dinsdag. Kelly krijgt daar een dagelijks programma van een uur. Kelly verwierf internationale bekendheid na een aantal aanvaringen met Donald Trump. Ze nam daarin als prominent presentatrice van het doorgaans zeer Republikeins gezinde Fox een opvallend kritische positie in. Trump nam dat de leiding van Fox niet in dank af.

Tijdens een debat in de voorverkiezingen voor de presidentskandidatuur, in 2015, confronteerde Kelly Trump met zijn seksistische opmerkingen.

Bij Fox News presenteerde Kelly het succesvolle programma The Kelly File. Ze bleef dat werk ook uitvoeren na het schandaal over seksueel wangedrag door de voormalige Fox-baas Roger Ailes. Die zou meer dan twintig vrouwen bij de zender hebben lastiggevallen, onder wie Kelly.

NBC News geldt als een minder rechts georiënteerde zender dan Fox. Wat Kelly precies zal gaan doen, moet de komende maanden duidelijk worden, laat de zender weten. (NRC)