Ruim honderd gewonden door ontsporen trein New York

De mensen liepen alleen lichte verwondingen op. Niemand hoefde naar het ziekenhuis.

Hulpdiensten arriveren bij Atlantic Terminal.
Hulpdiensten arriveren bij Atlantic Terminal. Foto Jonathan Oatis / Reuters

In de Amerikaanse stad New York zijn woensdag ruim honderd mensen lichtgewond geraakt toen een trein ontspoorde. Dat hebben gemeentemedewerkers gezegd, meldt persbureau Reuters. Het incident had plaats rond 08.20 uur lokale tijd, tijdens de ochtendspits.

Twitter avatar Aaron_D_Neufeld Aaron D. Neufeld My #LIRR train crashed at #AtlanticTerminal in #Brooklyn. Crazy. Seems only a few people are lightly injured. https://t.co/oXHvy2yxDL

De trein ontspoorde in het stadsdeel Brooklyn, ter hoogte van de Atlantic Terminal. De gewonden werden ter plaatse behandeld. Niemand hoefde naar het ziekenhuis te worden overgebracht.

Het spoorwegbedrijf dat de lijn exploiteert waarschuwt dat door het ongeluk de hele ochtend vertragingen rondom Atlantic Terminal kunnen aanhouden. De halte is een van de drukste treinstations van de stad.

New Jersey

Vorig jaar ontspoorde een trein in New Jersey, waarbij één dode en meer dan honderd gewonden vielen. Uit onderzoek bleek dat de trein twee keer zo snel reed als was toegestaan.