Publieke communicatie

Machiavelliprijs naar opstellers van manifest over ouderenzorg

Hugo Borst en Carin Gaemers hebben met hun manifest over de ouderenzorg dit jaar de Machiavelliprijs gewonnen. De prijs wordt jaarlijks toegekend aan een instelling of persoon die heeft „uitgeblonken op het gebied van publieke communicatie”. Het tweetal wint de prijs voor hun manifest Scherp op ouderenzorg, waarin tien punten staan opgenomen om de ouderenzorg te verbeteren. Borst en Gaermers presenteerden hun manifest in oktober, waarna ze inmiddels meer dan 100.000 handtekeningen hebben opgehaald. In het tienpuntenplan staat onder meer een oproep ouderenzorg niet langer als politiek thema te beschouwen maar als algemeen belang. Ook bepleit het manifest het maximaliseren van de overheadkosten en een verplichte ballotage voor bestuurders en toezichthouders in de zorg. (NRC)