Metro Amsterdam rijdt weer na twee uur storing

Maandag lag de metro in Amsterdam vanwege een storing ook al twee uur volledig plat.

Foto: Wikimedia Commons

Door een storing heeft het metroverkeer in Amsterdam woensdag twee uur platgelegen. De storing in de computer van het volgsysteem begon rond 08:30 uur, meldt een woordvoerder van het Gemeentelijk Vervoersbedrijf (GVB). Een dergelijke storing maakt het onmogelijk de metro’s aan te sturen, waardoor alle lijnen stil kwamen te liggen.

De lijnen 50, 53 en 54 rijden inmiddels weer volgens de dienstregeling. Metro 51 rijdt voorlopig een ingekorte route tot station Spaklerweg.

Twitter avatar GVB_actueel GVB actuele reisinfo Metro 50, 51, 53 en 54 rijden niet door een storing systeem. Informatie volgt zsm.
Twitter avatar GVB_actueel GVB actuele reisinfo Metro 50, 53 en 54 gaan weer rijden volgens dienstregeling. Houd rekening met vertraging.

Maandag lag de metro in Amsterdam vanwege een grote storing bij het verkeersleidingsysteem ook al twee uur volledig plat. Het ging maandag om een ander soort storing dan woensdag, aldus het GVB. Onderzocht wordt op dit moment of de beide storingen toch verband hebben met elkaar.