Kantoorboekhandel

Directeur Bruna op non-actief gesteld

De directeur van boekwinkelketen Bruna, Fred Zeegers, is op non-actief gesteld vanwege een „verschil van inzicht”. Dat bevestigt een woordvoerder van mede-eigenaar PostNL na berichtgeving van Het Financieele Dagblad. Interim-directeur Rob Schuyt neemt al sinds 23 december de taken waar. Er wordt gezocht naar een vaste opvolger. Afgelopen maand was PostNL, dat voor 50 procent eigenaar is van Bruna, onaangenaam verrast toen Bruna aankondigde een samenwerking aan te willen gaan met concurrerende postbedrijven Sandd en DHL. In de kantoorboekhandels zouden ophaal- en verstuurpunten van deze postbedrijven komen. PostNL heeft die al. De samenwerking met de concurrentie is echter niet de reden van het op non-actief stellen van de directeur, aldus de woordvoerder van PostNL, maar het heeft wel het „proces versneld”. (NRC)