Aanslag nachtclub Reina

Turkije pakt in klopjacht op dader weer verdachten op

De Turkse politie heeft dinsdag opnieuw twee mensen aangehouden in verband met de aanslag tijdens de jaarwisseling op nachtclub Reina in Istanbul, waarbij 39 mensen omkwamen. Het gaat om twee personen met een buitenlandse nationaliteit die werden opgepakt op luchthaven Ataturk, zo meldt staatspersbureau Anadolu. In totaal zijn er nu 16 aanhoudingen verricht. IS heeft de aanslag opgeëist.

De vrouw van de vermoedelijke dader is opgepakt in Konya, een stad in het zuidwesten van Turkije, en door de politie ondervraagd. Zij zegt niets te hebben geweten van de activiteiten van haar man en via de tv van de aanslag te hebben gehoord. Ze zou op 20 november met haar man en kinderen vanuit Kirgizië naar Turkije zijn gevlogen. Twee dagen later huurden ze in Konya een woning. Op 29 december vertrok haar man naar Istanbul. Mogelijk behoort hij tot de terreurcel die ook verantwoordelijk was voor de aanslag op de luchthaven van Istanbul in juni vorig jaar. (AP, Reuters)