Tech

Samsung verwacht een moeizaam jaar, onder meer door protectionisme

Techconcern Samsung (omzet 158 miljard euro) verwacht een moeizaam jaar. Dat stelde vice-voorzitter Kwon Oh-hyun maandag in zijn nieuwjaarstoespraak. Hij wees erop dat veel landen proberen hun eigen industrieën te beschermen tegen internationale concurrentie. Naast dat protectionisme zorgen ook valutaschommelingen voor onzekerheden over de groei. In de speech benadrukte de bestuurder verder dat medewerkers moeten leren van fouten. Samsung beleefde afgelopen maanden een stevige dip in smartphoneverkopen door de problemen met zijn toptoestel Galaxy Note 7, dat spontaan kon ontbranden. De fabrikant moest zijn paradepaardje terugtrekken wegens de aanhoudende problemen. Deze kostten het bedrijf circa 6 miljard dollar. (Bloomberg)