Recordpoging klokluiden

Meer dan honderd kerken gaan zaterdag 21 januari tegelijkertijd een recordpoging klokluiden doen. De actie begint op het Domplein in Utrecht. De klokken van de Domtoren zullen om één uur luiden, gevolgd door meer dan honderd kerken door het hele land. De actie is georganiseerd door de kerkelijke fondswerfcampagne Kerkbalans. De organisatie wil met het initiatief aandacht vestigen op de Nederlandse kerken, die al jaren worstelen met teruglopende inkomsten door ontkerkelijking en de vergrijzing van de samenleving. „Met het klokgelui wordt aandacht gevraagd voor de waarde van de kerk”, aldus Kerkbalans.

De recordpoging vormt de aftrap van twee weken waarin de protestantse kerk, de rooms-katholieke kerk en de oud-katholieke kerk proberen zoveel mogelijk geld in te zamelen. Het thema van de actieweek is ‘Mijn kerk verbindt’ en duurt tot en met zondag 5 februari. Kerken kunnen zich nog steeds aansluiten bij Kerkbalans om een zogenaamd inluidmoment te organiseren. Zie ook nrch.nl/5jij. (NRC)