VVD-prominent Henk Koning op 83-jarige leeftijd overleden

Voormalig VVD-politicus Henk Koning (83) is op Oudejaarsdag overleden. Dat heeft een woordvoerder van de partij laten weten. Koning was onder meer Tweede Kamerlid, president van de Rekenkamer en drie maal staatssecretaris .Na een aantal jaren bij de Belastingdienst kwam Koning in 1967 in de Tweede Kamer voor de VVD. In 1977 trad hij toe tot het eerste kabinet Van Agt, als staatssecretaris van Binnenlandse Zaken. In 1982, nadat het tweede kabinet van Van Agt al na acht maanden was gesneuveld, werd Koning staatssecretaris van Financiën in het eerste kabinet-Lubbers. Deze functie zou hij in totaal acht jaar vervullen. Na acht jaar op Financiën keerde Koning terug naar het parlement. Van 1991 tot 1999 was hij president van de Algemene Rekenkamer. (ANP)