Oud & Nieuw

Politieagenten toch niet belaagd bij hulpverlening gewonde collega

Politiemensen in Den Haag zijn met Oud en Nieuw tijdens de reanimatie van een collega toch niet bestookt met vuurwerk en stenen. Een groep politiemensen die even verderop aanwezig was om het plaats delict af te zetten wel, heeft de politie maandag laten weten. Geen van de hulpverleners die bezig waren met de zwaargewonde agent zijn in hun werk gestoord. De agenten die werden bekogeld, bevonden zich volgens de politie op „ruime afstand” van het incident zelf. Na een eerder persbericht ontstond bij diverse media, ook bij NRC, het beeld dat de agenten die bekogeld werden op dat moment bij de gewonde waren. Van reanimatie ter plekke blijkt überhaupt geen sprake geweest te zijn. Wel hebben de politiemensen eerste hulp verleend, tot hun gewonde collega door een ambulance werd opgehaald. (NRC)