Manaus

Zeker 60 doden bij bendegeweld in gevangenis in Noord-Brazilië

Foto Marcio Silva/AFP

Bij een veldslag tussen bendeleden in een gevangenis in de Noord-Braziliaanse oerwoudstaat Amazonas zijn tussen zondagmiddag en maandagmorgen tientallen gevangenen om het leven gekomen. De rellen zijn inmiddels voorbij. Het precieze aantal doden is nog niet bekend, maar volgens de minister van Openbare Veiligheid van de deelstaat gaat het om zeker zestig slachtoffers. Een aantal van hen zou zijn onthoofd, waarna de lichamen uit de gevangenis werden gegooid. Eind vorig jaar begonnen twee grote bendes een oorlog om de controle over een aantal gevangenissen. De rellen in de gevangenis bij de stad Manaus braken zondagmiddag uit. Volgens de krant Veja wisten 300 gevangenen uit te breken, van wie inmiddels 15 zouden zijn opgepakt. Buiten de gevangenis dromden familieleden samen. (AP)