Johnny Depp opnieuw het meest overbetaald

Scarlett Johansson meest lucratieve superheld van 2016

Scarlett Johansson (32) is volgens zakenblad Forbes de meest lucratieve actrice van 2016: haar films verdienden 1,2 miljard dollar. Op de tweede plaats staan Chris Evans (Captain America) en Robert Downey jr. (Iron Man), ook zij vooral dankzij hitfilm Captain America: Civil War. De top-10 staat vol superhelden en aanhang: Margot Robbie (Harlequin, 4), Amy Adams (Loïs Lane, 5), Ben Affleck (Batman, 6), Henry Cavill (Superman, 7) en Ryan Reynolds (Deadpool, 8). Chris Evans is volgens Forbes de waardevolste acteur, ofwel: salaris afgezet tegen recette. Op elke dollar van Evans’ salaris verdienden zijn films 135 dollar; Chris Pratt (125 dollar) en Scarlett Johansson (89) volgen, terwijl Johnny Depp opnieuw het meest overbetaald is: een dollar salaris leverde 2,80 dollar recette op.