Digitale valuta

Waarde van bitcoin gestegen tot ruim 1.000 dollar

De bitcoin is 2017 even sterk begonnen als 2016 werd afgesloten. De waarde van de digitale munt zit al maanden in de lift en liep aan het begin van het nieuwe jaar op tot meer dan 1.000 dollar. De zeer beweeglijke koers van de bitcoin lag begin augustus vorig jaar nog lager dan 500 dollar. Zo’n twee jaar geleden was één bitcoin minder dan 200 dollar waard. De bitcoin is de afgelopen maanden in trek door alle onzekerheid in de internationale economie. Volgens analisten wordt de populariteit van de munt versterkt door de grote vraag uit China, waar beleggers de virtuele valuta zien als een interessant alternatief voor de onder druk staande eigen yuan. De bitcoin is een elektronisch betaalmiddel, dat bestaat uit een code die via een complex wiskundig proces door computers wordt gecreëerd. (ANP)