voetbal

Vreven trainer van NAC, Van Ginkel terug bij PSV

NAC Breda heeft op Nieuwjaarsdag Stijn Vreven als nieuwe hoofdtrainer aangetrokken. De 43-jarige Belg volgt Marinus Dijkhuizen op, die voor de kerstdagen moest vertrekken. Vreven ondertekent bij de nummer acht uit de eerste divisie een contract tot het einde van het seizoen, met een optie op verlenging van een jaar. Als rechtsback groeide Vreven met zijn tomeloze inzet en agressieve spel uit tot een cultheld bij FC Utrecht en speelde later ook bij Vitesse en ADO Den Haag. In oktober werd hij ontslagen als trainer van de Belgische eersteklasser Waasland-Beveren.

Marco van Ginkel maakt het seizoen af bij PSV. De club huurt de middenvelder van Chelsea. Ook vorig seizoen huurde PSV hem de tweede seizoenshelft van de Londenaren. Met Van Ginkel behaalde PSV in mei op de laatste speeldag de landstitel. (ANP)