Kijken: Wat ging er mis met Mariah Carey op Times Square?

Iets voor middernacht probeerde de artiest op te treden, maar die poging verviel al snel in een mix van fouten, irritatie en playbacken.

Een screenshot uit de video
Een screenshot uit de video YouTube

Klaar met 2016? Dat gevoel gold zaterdagavond, op nog geen twintig minuten voor het nieuwe jaar, ook voor Mariah Carey.

De artiest zou optreden bij de traditionele nieuwjaarsceremonie op Times Square in New York - de zogenoemde ball drop, waarbij een grote bal om middernacht langs een stok omlaag valt. Maar de poging tot optreden verviel al snel in een vervreemdende mix van schaamte, irritatie en een audioband die doorliep terwijl Carey haar kaken stijf op elkaar houdt.

Carey leek duidelijk niet tevreden, schoffeerde de mannelijke dansers en verzuchtte op een gegeven moment dat ze het publiek “dan maar laat zingen”. Vermoedelijk gaat er iets mis met de techniek waardoor Carey het geluid van de band niet goed hoort. Goed inzetten lijkt vervolgens niet meer te lukken, waardoor de audioband minutenlang doorspeelt zonder zang. Wanneer ze later wel weer aan het zingen slaat, blijkt al gauw dat ze playbackt.

Aan het einde rest haar niets meer dan zich geïrriteerd omdraaien en wegbenen - precies het goede einde van 2016, volgens reacties op Twitter.

Twitter avatar IBexWeBex Bex Taylor-Klaus The #MariahMeltdown was a perfect way to end 2016… #MariahCarey #NewYearsEve
Twitter avatar jonarnott95 Jonathan Arnott This is 2016 wrapped into a performance #MariahCarey #rockineve
Twitter avatar SassyMouth2012 ♥️ Sassy Mouth ♥️ The last victim of 2016? #MariahCarey‘s career. Oh Mariah. OMG Mariah.
Twitter avatar thisisjessicaw Jessica Winters Mariah Carey’s backup dancers deserve Oscars for their performance of having to act like nothing was wrong #MariahCarey

Fans laten Carey echter niet vallen.

Zelf leek Carey er achteraf ook nog wel een beetje om te kunnen lachen.

Twitter avatar MariahCarey Mariah Carey Shit happens 😩 Have a happy and healthy new year everybody!🎉 Here’s to making more headlines in 2017 😂 https://t.co/0Td8se57jr