In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).
Schoolkinderen in India, verkleed als Hindoe god Shiva, poseren voor een selfie voordat ze een optreden geven.
Narinder Nanu/AFP
Migranten in een verlaten douane-entrepot in Belgrado warmen zich op bij een vuur.
Marko Djurica/Reuters
Na bombardementen op 29 december ligt het lichaam van een driejarig Syrisch meisje in een mortuarium in Douma.
Abd Doumany/AFP
Een vrouw kijkt naar de bloemen voor het huis van zanger George Michael, die op eerste kerstdag overleed.
Eddie Keogh/Reuters
De tweeling Eloisa en Eloa, acht maanden oud en geboren met microcefalie. De moeder van de tweeling liep tijdens haar zwangerschap het Zika virus op, zoals vele andere Braziliaanse moeders in 2016. Nu veel microcefaliebaby’s de leeftijd van één jaar bereiken, leren dokters en moeders in Brazilië steeds beter hoe zij de kinderen het beste kunnen behandelen en kalmeren.
Mario Tama/Getty Images/AFP
Een paard rust uit na een operatie in een dierenkliniek nabij Parijs.
Martin Bureau/AFP
Zwemmers voordat ze het water induiken tijdens de jaarlijkse kerstwedstrijd in Hyde Park, Londen.
Toby Melville/Reuters
Sinds vorig jaar heeft het Zwitserse dorp Ulrichen een sneeuwkanon waarmee vanaf midden november een traject van kunstmatige sneeuw wordt gelegd. Daardoor kunnen de wintersporters ook door de zonnige Goms-vallei langlaufen als er nauwelijks sneeuw gevallen is.
Jean-Christophe Bott/AP
Een werknemer van een stoffenfabriek in Bangladesh hangt doeken buiten nadat ze gewassen zijn.
Mohammad Ponir Hossain/Reuters
Een gelovige draagt een boot gevuld met offers voor Yemanja, de godin van de zee, tijdens een Nieuwjaarsceremonie in Rio de Janeiro, Brazilië.
Silvia Izquierdo/AP
Spanjaarden bekogelen elkaar met eieren tijdens het jaarlijkse feest van de Onnozele Kinderen in Ibi, vlakbij Alicante. Els Enfarinats (in meel gehulden) verkleedden zich als militairen en speelden een staatsgreep na. Dat toneelstukje wordt al twee eeuwen elk jaar uitgevoerd op de 28ste december.
Jaime Reina/AFP
Een Chinese ambtenaar in Xiangyang, in de centraal gelegen provincie Hubei, demonstreert een in China gemaakt 'smog-kanon' dat kanonskogels afschiet van waterdamp en teerwolken, afkomstig van sigarettenrook. Het ‘wapen’ moet helpen bij publiekscampagnes tegen luchtvervuiling.
Reuters
Bewoners doorzoeken de ruines van hun huizen nadat een brand hun sloppenwijk heeft verwoest. In Manila, Filippijnen.
Erik De Castro/Reuters
President Barack Obama en de Japanse premier Shinzo Abe brachten deze week een bezoek aan de Arizona Memorial, het Amerikaanse oorlogsschip dat zonk bij de Japanse verrassingsaanval op 7 december 1941. Daarbij kwamen 1.177 mariniers en matrozen om het leve, waarna Amerika betrokken raakte bij de Tweede Wereldoorlog.
Carolyn Kaster/AP
Strijders van Hashid Shaabi openen het vuur op IS ten Westen van Mosul, in Irak.
Reuters
Paus Franciscus helpt een goochelaar van het circus om een tafeltje te laten zweven in het Vaticaan.
Alessandro Bianchi/Reuters
Een bouwvakker maakt een foto van een gigantische haan die lijkt op Donald Trump. De haan staat voor een Chinees winkelcentrum in Taiyuan, ter ere van het komende Chinese kalenderjaar van de haan.
Chinatopix/AP
Een ludiek protest tegen de schorsing van Jamie Vardy van Stoke City. Op elk stoeltje in het King Power Stadium werd een masker van Vardy neergelegd. De geschorste Vardy zat in het stadium en kon het niet laten, hij zette zelf ook het masker op.
Carl Recine/Reuters
Ontwerpers testen een vier meter hoge bemande robot in het Hankook Mirae Technology laboratorium in Gunpo, ten zuiden van Seoul in Zuid-Korea.
Jung Yeon-Je/AFP
Een houthakker onderweg met zijn lading, tijdens ontbossing in de buurt van Sofia, Bulgarije.
Nikolay Doychinov/AFP