23 doden na brand op Indonesische veerboot

De veerboot Zahro Express was op weg naar een toeristenoord. Tien mensen raakten gewond.

Foto REUTERS/Darren Whiteside

Op zijn minst 23 mensen zijn overleden vanwege een brand die ontstond op een veerboot vlakbij de Indonesische hoofdstad Jakarta. Dat meldt persbureau AP. De brand brak zondag uit vlak nadat de boot de haven van Jakarta had verlaten.

Het vuur vernietigde ongeveer de helft van het schip, aldus een vertegenwoordiger van het lokale agentschap voor rampenbeheer tegen het Indonesische TV-netwerk MetroTV. Tweeëntwintig mensen raakten gewond en zeventien mensen zijn vermist.

Volgens Reuters werd er eerder gesproken van vijf doden en zeventien gewonden. De brand is ontstaan door een kortsluiting in een stroomgenerator op de boot, aldus de Indonesische autoriteiten. Het vuur sloeg ongeveer vijftien minuten nadat het schip uit de haven vertrok uit.

In totaal voeren 250 mensen mee op de Zahro Express, die vanuit Jakarta naar vakantieoord Tidung had moeten gaan. Ongelukken met veerboten komen in Indonesië vaker voor, door ontoereikende veiligheidsmaatregelen en overvolle boten.